O asociație din Oradea organizează o loterie ca să adune bani pentru dușurile destinate oamenilor străzii

Data publicării:
loterie dusuri

Asociaţia Caritas Eparhial din Oradea este singura din ţară care a amenajat duşuri sociale pentru oamenii străzii. Serviciul nu este finanţat de stat, pentru că nu face parte din nomenclatorul serviciilor sociale din România. Aşa că voluntarii centrului Maria Rosa au fonduri doar din donaţii. Din acest motiv asociaţia organizează de trei ani o loterie cu premii pentru cei care vor să doneze bani pentru săraci.

"Avem nevoie de fonduri pentru ca oamenii, în principal sunt oamenii străzii, să poată să facă, până acum făceau duş de două ori pe săptămână, acum suntem neoiţi să ne limităm la o zi pe săptămână pentru că sunt prea multe cereri", spune Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Cei care vin la duşurile sociale primesc gratuit haine şi produse de igienă personală.

"De două ori pe săptămână lunea şi joia venim. Sunt foarte bine venite în primul rând pentru că stau la azilul de noapte, o baie tot trebuie să fac pentru curăţenia personală."

"Dacă nu ar fi duşurile acestea unde te-ai spăla? La Criş, unde, sau la ştrand în Ioşia, dar cu ei avem mare noroc."

Extragerea pentru loteria duşurilor sociale va avea loc în 29 mai. Biletele pot fi cumpărate de la librăria Gutenberg, din strada episcop Mihai Pavel, numărul 4. Participanţii pot câştiga 15 premii, printre care aparate de cafea sau robot de bucătărie.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri