O doctoriţă pictează tablouri pe care le vinde în scop caritabil

Data publicării:
picturi

Specialist în medicină de familie, Diana Drăguş a pictat pentru prima dată în urmă cu aproape 10 ani. În încercarea de a-i ajuta pe copiii cu probleme sociale din cadrul unei fundaţii, şi-a descoperit atunci pasiunea pentru artă. A revenit în faţa şevaletului abia în iarna anului trecut, când primele sale lucrări au reuşit să stârnească admiraţia în mediul online.

"Am vrut să văd dacă mai pot să pictez şi mi-am dat seama câtă linişte şi o stare sufletească de bine îmi dă pictura. La începutul lunii ianuarie mi-am dat seama că vreau să fac şi să şi dau ceva din ce am primit practic de la harul acesta pe care-l am eu, să dau mai departe."

Aşa a pus bazele campaniei "Dar din dar", prin care tablourile realizate pe sticlă sunt promovate şi vândute pe internet. Jumătate din banii obţinuţi sunt direcţionaţi către diferite cauze.

"A fost vorba de diferiţi copii cu probleme medicale care au avut nevoie de operaţii pe parcursul acestor şase luni, a fost vorba despre un spital de neonatologie din Cluj unde au avut nevoie de aparate şi cu o mică parte am contribuit şi eu", spune doctoriţa.

În funcţie de complexitate şi dimensiune, Diana lucrează la un tablou de la câteva ore până la câteva zile. "E mult prea plăcut şi bine pentru suflet ca să te poţi opri în momentul în care faci bine. Dimpotrivă, vreau ca multă lume, care poate să facă mult maimult decât fac eu financiar."

În acest weekend, şi-a expus pentru prima dată tablourile. Alături i-au fost colegii şi zecile de vizitatori care i-au admirat picturile.

"Este o persoană ambiţioasă şi când faci ceva cu drag, poţi să le împaci pe toate." 

"Pe lângă faptul că e un medic devotat, văd că este foarte devotată şi acţiunilor acestora caritabile."

O parte din banii adunaţi din vânzarea tablourilor va ajunge la o cafenea care oferă, o dată pe săptămână, o masă caldă pentru 70 de persoane nevoiaşe. Alţi bani vor fi donaţi unui adolescent care suferă de tetrapareză spastică.

"Este susţinut în mare parte de o mână de oameni cu suflet mare, iar fiecare ajutor în acest sens este mai mult decât necesar şi chiar binevenit", spune George Havasi, managerul unei cafenele.

Tablourile au preţuri cuprinse între 100 şi 600 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri