O nouă vizită ministerială pe DN76. Ministrul Transporturilor a cerut accelerarea lucrărilor

Data publicării:
dn76 never

Sosit în Bihor pentru a doua oară în decurs de o lună, ministrul Transporturilor Sorin Buşe a verificat joi stadiul lucrărilor pe DN76. Ministrul a cerut firmelor să accelereze ritmul în care asfaltează. Sorin Buşe a declarat că va supraveghea cu atenţie şantierul pentru ca drumul să fie gata până la finalul acestei luni.

Joi după-amiaza Sorin Buşe s-a întâlnit cu localnicii din Ştei şi cu primarii localităţilor din zonă. A aflat astfel care sunt nemulţumirile acestora.

"În fiecare primăvară s-a spart, s-a făcut casetele şi până toamna nu a lucrat nimeni. Acum de trei luni încoace se vede."

"Ar mai fi nevoie eventual de utilaje pentru a termina la timp. Utilaje puţine în stradă."

Ministrul Sorin Buşe s-a aflat a doua oară pe şantier şi le-a cerut firmelor să accelereze lucrările pentru a termina totul până la sfârşitul lunii: "Termenul de noiembrie pe care l-am dat este încă valabil, dar sincer va trebui să se lucreze cu mai multă intensitate ca până acum. E foarte clar pentru mine că trebuie continuat într-un ritm şi mai intens."

În ceea ce priveşte sectoarele unde există casete şi parapeţi de executat, ele vor fi terminate de agajaţii CNADNR cu resursele companiei.

"Ne-am propus Ioneşti-Vârfurile să-l preluăm în regie proprie. Proiectul nostru este ca în scurt timp să începem lucrările; nu vreau să avansez un termen, dar nu mai mult de două săptămâni", susţine Cătălin Homor, directorul CNADNR.

"Din punctul meu de vedere nu se va finaliza acest lucru mai ales în partea de către Lunca-Vârfurile. Vis-a-vis de comuna noastră, avem câteva locaţii în care nici măcar nu s-au săpat casetele; să nu vorbim de închiderea celor care sunt", a replicat Gheorghe Bota, primarul comunei Rieni.

Stratul de uzură şi podurile drumului ar putea fi terminate începând cu 2017.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri