O oră pentru pământ | La Oradea, sute de voluntari au aprins lumânări ecologice

Data actualizării: Data publicării:
ora pamantului1

Oradea a stins lumina timp de o oră, de Ziua Pământului! Sâmbătă seara, Piața Unirii a fost iluminată doar de sute de lumânări ecologice aprinse de voluntari. Evenimentul, sărbătorit la nivel global, a fost presărat și cu momente artistice, animații și jonglerii cu foc. Acțiunea are loc anual în ultima sămbătă din luna martie şi vine să atragă atenția asupra importanței reducerii consumului de energie electrică.

ora pamantului1
ora pamantului1

Sute de lumânări ecologice au fost aprinse în centrul Oradei la inițiativa tinerilor din Rotaract, organizație care a pus orașul pe harta primelor localități din țara noastră care s-au alăturat mișcării globale, Ora Pământului, încă din 2008. Acestea au fost aranjate astfel încât să formeze simbolul evenimentului, dar și logo-urile organizatorilor.

"Scopul acestei mișcări este atragerea atenției asupra problemelor încălzirii globale și în primul rând dorim să schimbăm mentalitatea și comportamentul pentru un stil de viață care să reducă cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător", a spus Alexandra Bejan, reprezentanta organizatorilor.

La ora 20.30 fix, centrul orașului s-a învelit în întuneric, iar iluminatul arhitectural al clădirilor și o parte din cel stradal a fost oprit timp de o oră. Sute de persoane au susținut demersul organizatorilor de-a reduce consumul de energie electrică și de-a atrage atenția asupra pericolului de încălzire globală.

"- Îmi doresc ca lumea să conștientizeze importanța Orei Pământului, fapt pentru care ne-am strâns aici să aprindem lumânări.
- Aveți și un ajutor de nădejde.
- Avem și copii în jurul nostru, ne ajută să aprindem lumânări și au promis că o să fie mai atenți când folosesc curentul electric."

"M-am alăturat acțiunii deoarece consider că este un lucru bun pentru mediu."

"Ne propunem să atragem atenția asupra încălzirii globale."

Acțiunea de la Oradea a fost presărată și cu momente artistice.

În același interval, locuitorii orașului au fost încurajați să nu folosească computere și echipamente electronice și să stingă becurile din locuințe.

La nivel mondial, milioane de oameni s-au alăturat acestui eveniment, considerat cea mai mare manifestare voluntară de mediu care are drept scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri