ORADEA. O persoană a ajuns la spital după ce s-a opus evacuării unui fost canton CFR

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta

O femeie a ajuns la spital cu ambulanța după ce a încercat să se opună evacuării și demolării casei unde locuia cu contract de comodat încă din 2008. Imobilul, un fost canton al CFR aflat în Oradea, nu mai este demult funcțional şi a fost casat de companie, iar familia a fost somată în mai multe rânduri să elibereze clădirea.

Primăria Oradea vrea să demoleze fostul canton pentru a continua construcțiea pistelor de biciclete realizate în zona Silvaș. Familia care a utilizat locuința de serviciu a încercat să împiedice buldozerele și angajații municipalității să cureţe terenul pus la dispoziție de CRF primăriei.

"Casa cantonierului, aflată sub podul CFR, a fost casată de acestă instituție, ea ocupând azi domeniul public al orașului. Acolo urmează să se realizeze pista de biciclete care să continue pistele deja realizate pe malul Crișului", explică un reprezentant al Primăriei Oradea.

"Utilizatorul acelei locuințe de serviciu a CFR - casată cum am spus - a refuzat să elibereze casa, condiționând eliberarea acesteia de obținerea unei alte locuințe. Dar acesta este o problemă internă a CFR, nu a primăriei municipiului Oradea. Persoana angajată a CFR a primit un ordin de repartiție pentru altă locuință, acolo sunt niște probleme pe care CFR va trebui să le soluționeze."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri