Operaţie reuşită, picior greşit. Un medic din Baia Mare este acuzat că a pus o tijă în piciorul sănătos al unei paciente

Data publicării:
BETA malpraxis MM

Doctorul Radu Dragoş, şeful secţiei de Ortopedie a spitalului de urgenţă din Baia Mare, a efectuat operaţia în urmă cu o săptămână. Atunci o femeie de 85 de ani a ajuns la spital cu piciorul rupt, după ce a alunecat şi a căzut în casă. El a introdus o tijă în piciorul sănătos al femeii.

„Când am ridicat patura şi am verificat-o pe bunica am văzut că era operată la piciorul drept. Mi-am sunat familia, toată lumea îşi amintea de piciorul stâng", spune Mihaela Mihelea, nepoata pacientei.

Familia a alertat conducerea spitalului care a demarat o anchetă internă.

„Este vorba despre o eroare medicală pe care domnul doctor Radu Dragoş a recunoscut-o şi regretă ce s-a întâmplat. Am declanşat o anchetă internă, Consiliul Etic va fi cel care va decide", a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

„- Aţi greşit operaţia sau n-aţi greşit-o?
- Lucrul ăsta trebuie să îl discutăm împreună cu conducerea spitalului, nu sunt autorizat să dau informaţii pe tema asta decât în prezenţa conducerii spitalului", a susţinut medicul Radu Dragoş.

Dacă medicul este găsit vinovat, el riscă sancţiuni care merg până la desfacerea contractului de muncă. Familia pacientei vrea însă să declanşeze şi o acţiune în Justiţie.

"Mi-a spus că a comis o greşeală. Dintr-o greşeală umană a operat cu succes timp de două ore un picior sănătos în care a pus o tijă. Vom depune o plângere şi la procuratură şi la Colegiul Medicilor", a anunţat nepoata pacientei.

„Pentru că i s-a produs o vătămare corporală din culp unei persoane, medicul, dacă este găsit vinovat, riscă o pedeapsă în limitele legii de până la şapte ani şi obligare la despăgubiri", a precizat avocatul Arpad Kolozsi.

Chiar dacă a greşit la prima încercare, familia a fost de acord ca acelaşi chirurg să opereze şi piciorul rupt al pacientei de 85 de ani.

Reporteri: Kristian Kosa, Laura Breb
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri