Operațiunea "Fazanul". 6.000 de păsări au fost eliberate în Bihor

Data publicării:
BETA fazani

Dis-de-dimineaţă, vânătorii au pornit în cautarea locurilor perfecte din estul Bihorului unde fazanii își au cuiburile. Apoi au eliberat 100 pui de fazani, niciunul mai mare de trei luni. Femelele şi masculii au fost atent număraţi pentru ca fiecare să îşi găsească în libertate un partener.

"În stânga am o femelă, ea, la vârsta de 3 luni, este mai mică, iar masculul, mai mare, se deosebește după roșeața de la ochi", explică Cristian Noja, paznic de vânătoare.

Dacă acum fazanii abia cântăresc câteva sute de grame, în câteva luni păsările vor ajunge la aproape două kilograme, numai bune de vânat.

"Durează între o săptămână şi două ca să se acomodeze în teren. Totul este să fie grupați în grupuri mai mărișoare ca să-i urmărim și să se apere", susţine Tudorel Ionescu, vânător.

"AJVPS Bihor, la acțiunea de duminică, a cumpărat 6000 de fazani. Au fost aduși cu scopul de a se reîmprospăta sângele, de a se preveni cosangvinizarea speciei", atrage atenţia Nicolae Venter, reprezentantul unui club de vănătoare.

Păsările au fost cumpărate din Ungaria, de Asociația județeană de pescuit și vânătoare, la prețul de 15 lei pe exemplar.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri