Ora Pământului, marcată la Oradea | Sute de voluntari vor aprinde lumânări ecologice în Piața Unirii

Data publicării:
ora pamantului scris

Luminile Oradei se vor stinge sâmbătă seara timp de o oră. Se va întâmpla cu ocazia evenimentului Earth Hour, la care municipiul s-a alăturat în 2008. Această acțiune are loc anual, în ultima sâmbătă a lunii martie.

La Oradea activitatea organizată de Rotaract va începe la ora 19:30, iar cei prezenți vor avea parte de animații, momente artistice oferite de elevii Liceului de Arte și jonglerii cu foc.

Luminile se vor stinge şi în clădirea Primăriei municipiului Oradea între orele 20:30 și 21:30, iar Parcul 1 Decembrie și Piața Unirii vor fi deconectate de la energie electrică în același interval.

Voluntarii vor asigura necesarul de lumânări ecologice și vor coordona aprinderea acestora în Piața Unirii.

Milioane de oameni se alătură anual celui mai mare eveniment care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă. În toată lumea, inclusiv în România, timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar fără a fi afectat iluminatul public și siguranța populației.

De asemenea, persoanele fizice și companiile sunt încurajate ca în acest interval să nu folosească computere și echipamente electronice și să stingă becurile din clădiri.

Redactor: Claudiu Mihuț
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri