ORADEA. Amenda de parcare, plătită de pe telefon

Data actualizării: Data publicării:
howtogetqrcode

Amenzile de parcare aplicate în Oradea vor putea fi achitate online. Primăria lucrează la un sistem de plată a amenzilor de pe telefonul mobil.

Plata online este posibilă prin scanarea unui cod QR aflat pe nota de constatare. În acest fel, utilizatorul este îndrumat spre secţiunea de plăți online a paginii de internet a Primăriei, www.oradea.ro.

Scanarea codului se va face inclusiv la ghișeele de plată ale Primăriei. Cei care nu sunt familiarizați cu plata online vor putea achita amenda la băncile cu care municipalitatea va încheia parteneriate.

Aplicația va fi utilă celor care nu vor să piardă timpul la cozile de la ghișeele din Piramida primăriei. Amenda pentru depășirea timpului de staţionare pe un loc de parcare cu plată este de 45 de lei, dacă se achită în cel mult 48 de ore.

"Aceasta este prima dintre utilizările preconizate ale sistemului de criptare a informațiilor pe documentele primăriei, tehnologia urmând să permită preluarea datelor în sistemul informatic prin citirea codurilor de bare, reducerea timpului de operare, creșterea interoperabilității datelor și, nu în ultimul rând, extinderea modalităților de plată a impozitelor și taxelor locale prin terți parteneri (instituții bancare, operatori de plăți etc.)", se arată într-un comunicat al administraţiei orădene.

Printre documentele pe care pot fi imprimate informații codificate se regăsesc notele de constatare a contravențiilor la parcarea neregulamentară, facturile fiscale, somațiile de plată şi înștiințările de plată.

Redactor: Bianca Firezar
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri