ORADEA. Amenzi de 270.000 de lei date de OPC după controale la carne şi jucării

Data publicării:
controale OPC

Produse fără etichete, carne neambalată, preţuri care nu erau afişate şi jucării fără instrucţiuni de utilizare. Sunt câteva dintre neregulile descoperite de comisarii de la Protecţia Consumatorului Bihor cu ocazia controalelor efectuate în ultimele zile. Drept urmare, au dat amenzi de peste 270 de mii de lei. În replică, vânzătorii spun că au mult de muncă şi nu au cum să îndeplinească toate condiţiile.

În hala de carne din Piaţa Cetate, comisarii orădeni au descoperit preparate care nu aveau eticheta producătorului şi nici termenul de valabilitate. La o altă masă carnea era pusă în cutii de plastic, fără să fie ambalată, aşa cum prevede legea. Explicaţiile au venit imediat.

"Sunt singură şi nu am timp. Vine marfă, sunt mulţi clienţi, nu aşteaptă - e foarte greu aşa cu o persoană la două vitrine."

Controalele s-au lăsat cu amenzi usturătoare pentru zeci de comercianţi de carne.

"Au fost verificaţi în jur de 74 de agenţi economici, la 68 dintre ei le-au fost întocmite procese verbale de constatare în valoare de 200.000 de lei", a declarat Giani Bura, directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

Nu au scăpat nici cei care vând jucării. La vederea comisarilor o vânzătoare a vrut să îşi închidă taraba, dar nu a reuşit să-i înşele pe comisari. Aceştia au găsit produse neambalate şi fără instrucţiuni de utilizare.

"- Unde aveţi ambalajul la asta, că nu are nimic?
- Aşa le-am luat."

"- Sunt trecute cu carioca, degeaba le pun cu preţ, pentru că pică jos.
- Hai, arătaţi-ne la asta unde e trecut preţul."

"La unele jucării am găsit fără elemente de identificare, avertisment , interzis copiilor peste, sub trei ani. Valoarea totală a amenzilor aplicate de comisari este de 70.000 de lei", a spus Traian Bejan, comisar superior CJPC Bihor.

Controalele vor continua pe tot parcursul lunii decembrie. În următoarele zile vor fi verificate şi instalaţiile de brad.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri