ORADEA. Au început demolările pe Strada Oneştilor, unde va fi construit un sens giratoriu

Data publicării:
demolare onestilor

Au început demolările pe Strada Oneştilor, din cartierul orădean Ioşia. Un depozit de fier vechi a fost deja pus la pământ, iar 11 case vor avea aceeași soartă în această lună.

Proprietarii au primit de la administrația locală între 25 de mii și 50 de mii de euro și au termen până în 15 august să evacueze locuinţele. În locul lor va fi amenajat un sens giratoriu și va fi lățit drumul din zonă.

Edilii spun că în toamnă lucrările la noua şosea ar putea fi gata.

„Oamenilor li s-a permis să-şi recupereze materialele pe care le pot refolosi, urmând ca la sfârşitul lunii august să intre buldozerele să aducem terenul la nivelul zero”, a declarat Cristian Popescu, directorul executiv adjunct al Direcţiei Patrimoniu Oradea.

„În zonă (...) va apărea o giraţie şi o extindere a drumului existent. Se reconfigurează, practic, circulaţia, în condiţiile în care în zonă au fost construite multe blocuri, centre comerciale şi acest lucru impune o adaptare a infrastructurii rutiere.”

În apropiere, pe locul fostei fabrici Înfrățirea vor fi construite în următorii ani 14 blocuri. În miile de apartamente se vor muta peste 5000 de oameni, iar în zonă va fi construit şi un mall.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri