ORADEA. Fizioterapeuții, protest în stradă

Data publicării:
protest fiziokineto

Fizioterapeuții spun că, deși această specializare există în cadrul Facultăților de Medicină și Farmacie, meseria nu are nici măcar un cod CAEN. Asta înseamnă că degeaba obțin licența după absolvirea a cinci ani de facultate la medicină, nu pot să-și desfășoare activitatea ca atare, pentru că Direcția de Sănătate Publică nu poate emite aviz de liberă practică în calitate de fizioterapeut, pentru că, legal, această meserie nu există în Codul Muncii.

Protestatarii mai reclamă faptul că în domeniul recuperării activează, de multe ori, persoane cu pregătire de kinetoterapeut. Este o profesie mai puțin complexă decât cea de fizioterapeut, pentru că nu cuprinde celelalte forme de terapie în afara mișcării.

Participanţii la acţiune au predat o petiție la Primărie, la Facultatea de Medicină și Farmacie şi la Direcția de Sănătate Publică Bihor, unde li s-a promis că solicitările lor vor fi trimise Ministerului Sănătății.

Fizioterapeuții cer ca meseria lor să fie reglementată în mod clar, respectiv să se înființeze un Colegiu al Fizioterapeuților, pentru a le apăra drepturile.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri