ORADEA. Pregătiri de Paşte la Mănăstirea Sfintei Cruci

Data actualizării: Data publicării:
pregatiri manastire

Este forfotă la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea. Se fac ultimele pregătiri pentru întâmpinarea credincioşilor care sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere. Marţi a ajuns aici şi o replică a unei icoane făcătoare de minuni care se află pe muntele Athos. Aceasta va rămâne în lăcaşul de cult din Bihor până după Paşte.

În Sãptãmâna Mare, credincioşii vin la mãnãstirea Sfintei Cruci din Oradea sã se roage şi sã se spovedeascã înainte de Paște. Situat la doar cinci kilometri de centrul oraşului, aşezãmântul monahal le oferã celor care-i trec pragul linişte şi posibilitatea de a se reculege.

"Este o atmosferă deosebită; este atâta pace, atâta dragoste între oameni şi este o oază spirituală."

"Este săptămâna în care fiul lui Dumnezeu s-a jertfit pentru noi, împăcarea noastră cu Dumnezeu şi mântuirea sufletelor noastre."

În perioada dinaintea Paştelui, măicuţele au grijă să se pregătească, înainte de toate, din punct de vedere spiritual pentru cea mai mare sărbătoare de peste an.

"În această săptămână, slujbele sunt mult mai lungi şi cu o semnificaţie mult mai profundă. De aceea, fiecare membru al obştii are grijă să se spovedească şi să se apropie de taina sfintei împărtăşanii. Bineînţeles că este o perioadă de post aspru", spune maica Iustina, de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea.

"Suntem chemaţi să ne primenim sufletele prin sfânta spovedanie şi dumnezeiasca împărtăşanie cu trupul şi sângele Domnului şi Mântuitorului Isus Hristos care ne curăţeşte de orişice păcat", spune părintele Atanasie Paleu, protosinghel la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Tot mãicuțele au grijã ca totul sã fie gata pe când vor veni credincioşii. Au început din timp curãţenia în curte, unde au aranjat florile şi au mãturat aleile.

"Încercăm să facem o înfrumuseţare a curţii ca să-i primim pe credincioşii care vor veni la sărbătoarea Sfintei Învieri. Plus, bineînţeles, pregătirile de la bucătărie aferente praznicului", explică maica Iustina.

Şi anul acesta, credincioşii care vor participa la slujba de Înviere de la mănăstirea Sfintei Cruci vor putea lua lumină sfântă adusă de la Ierusalim.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri