ORADEA. S-au reluat lucrările la parcarea din Strada Independenţei

Data actualizării: Data publicării:
noutati primarie parcare

După un an de stagnare, lucrările la parcarea de pe Strada Independenței au fost reluate. Primăria Oradea a ales un nou proiectant și speră că până la finalul anului viitor cele 400 de locuri  să poată fi folosite.

Proiectantul din Oradea a refăcut soluţia tehnică a viitoarei parcări, iar de câteva zile muncitorii toarnă o șapă de egalizare.

"Urmează să se toarne stratul de izolație, iar apoi va fi turnat un radier. Apoi va începe efectiv construcția parcării, pentru că aceștia sunt pereții mulați care au fost turnați doar pentru a susține pământul să nu intre în parcare, urmând ca ulterior să vină o construcție pe lângă acești pereți mulați", a explicat Florin Birta, viceprimarul Oradei.

Edilii speră că până la finalul anului viitor parcarea de 400 de locuri, construită pe patru nivele, va fi gata.

Tot marţi, municipalitatea a anunțat că s-au finalizat lucrările de reabilitare de pe Strada Codrilor, cea care duce spre Aquapark-ul Nymphaea. Tot aici a fost amenajat un sens giratoriu care să lege străzile Codrilor, Aleea Ștrandului și Olteniei.

"Au fost finalizate lucrările la parcare aproximativ 120 de noi locuri de parcare vor deservi aquapark-ul, bazinul olimpic și bazinul acoperit. A fost construit un zid de sprijin între parcare și drum. A fost construită o pistă de biciclete care va face legătura dintre Parcul Brătianu și merge actualmente până la ștrandul Dinamo", a detaliat viceprimarul Florin Birta.

Până la finalul anului pista va fi prelungită până la podul Prezan. Valoarea totală a investiției este de 3,7 milioane de lei. Municipalitatea caută un sponsor pentru amenajarea spațiilor verzi și a sensului giratoriu recent construit în zonă.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri