Oradea, un oraş pentru investitori. Municipiul este pe locul 5 în topul Forbes al oraşelor bune pentru afaceri

Data publicării:
BETA oras invetitori

Bătălia pentru atragerea de investitori a început în Oradea în 2008 când a fost amenajat primul parc industrial din oraş. Acum, pe cele 121 de hectare se întind 30 de companii care au investit peste 150 de milioane de euro şi au creat patru mii de locuri de muncă.

"Noi, având o industrie în deficit pe teritoriul municipiului Oradea, am fost nevoiţi să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a atrage dezvoltare în oraş: să oferim amplasamente ieftine, să oferim utilităţi pe aceste amplasamente şi o politică cât mai prietenoasă cu mediul de afaceri", spune Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

"Simplificarea procedurilor administrative, scurtarea termenelor de eliberare a autorizaţiilor, acordarea de facilităţi fiscale permise în parcurile industriale, toate dublate de o transparenţă a sistemului decizional şi de suport constant şi necondiţionat pentru investitori", explică Delia Ungur, administratorul parcului industrial din Oradea.

În oraş va fi amenajat un al doilea parc industrial, iar 17 investitori şi-au arătat dorinţa de a investi peste 100 de milioane de euro în oraş. Asta înseamnă că vor fi create pentru început cel puţin 500 de locuri de muncă.

"În următorii cinci ani planul nostru este ca al doilea parc industrial, care este situat lângă aeroport, să se completeze, terenurile să fie preluate de companii şi acolo să găsim câteva mii de locuri de muncă", susține primarul Bolojan.

Pe lista de priorităţi a administraţiei locale mai figurează amenajarea celui de-al treilea parc industrial pe Strada Uzinelor, cu o suprafaţă de 20 de hectare.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri