ORADEA. Zeci de studenţi medicinişti au alergat, au organizat meciuri amicale şi au pregătit sucuri naturale ca să promoveze mişcarea

Data publicării:
sanatate

Zeci de viitori farmacişti şi stomatologi s-au echipat şi au alergat kilometri buni prin Oradea. Au continuat exerciţiile în sala de sport a universităţii, unde au jucat baschet, fotbal ori volei alături de profesorii lor. Totul în numele sănătăţii şi a păstrării acesteia prin cel mai la îndemână mod: sportul. S-au energizat cu sucuri naturale, preparate la faţa locului.

"Vrem să informăm lumea ca să ştie cât de importantă e să ai grijă de sănătate şi sportul fiind unul din cele mai importante metode de a păstra sănătatea", spune Corina Neagu, preşedinta Asociaţiei Studenţilor Farmacişti din Oradea.

"Încercăm să promovăm sportul de la o vârstă cât mai fragedă pentru ca spre maturitate şă avem mai puţine probleme de obezitate, diabet", explică Bianca Staniş, preşedinta Asociaţiei Studenţilor Stomatologi din Oradea.

"Majoritatea dintre noi suntem sedentari, ştim să stăm la calculator, ştim să stăm în familie, prea puţin sport", a observat Simona Bungău, profesor chimie analitică.

Bolile care au cea mai mare incidență în rândul bihorenilor sunt cele cardio vasculare. În top se află alte două afecțiuni cronice.

"Judeţul Bihor are aproape 30 de mii de pacienţi diabetici luaţi în evidenţă şi tot pe loc fruntaş este tumora canceroasă, în registrul judeţului fiind luate în evidenţă aproximativ 20 de mii de persoane", susţine dr. Zoia Bitea, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Acţiunile au avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, marcată în lume începând cu 1948.

reporter: Edina Szomoru
operator: Gábor Szilágyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri