ORADEA. Zona pietonală de pe Strada Republicii a fost prelungită până la magazinul Crişul

Data publicării:
trotuar Republicii reamenajat (3)

Muncitorii care au lucrat la lărgirea trotuarului de pe Strada Republicii, pe tronsonul dintre străzile Dunării şi Braşovului, au finalizat şantierul, la şase luni şi jumătate de la ordinul de începere a lucrărilor. Trotuarul a fost pavat pe o lungime de 289 metri cu porfir și granit auriu, ca şi piațeta de la magazinul Crișul. Valoarea lucrărilor a depăşit 2,2 milioane de lei.

trotuar Republicii reamenajat (1)
trotuar Republicii reamenajat (1)

Lucrările au fost executate de asocierea de firme Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, Edildrum Construct SRL și Ritmoteh SRL.

Potrivit contractului, constructorii au avut la dispoziţie o lună pentru proiectare şi 3 luni pentru execuție. Deşi lucrările trebuiau să fie gata în august, termenul a fost prelungit până la 15 septembrie, pentru ca în zonă să fie făcute lucrări la reţele de termoficare şi canalizare şi pentru relocarea rețelelor supraterane în canalizația subterană.

Muncitorii au pavat o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi şi au realizat canalizarea pluvială şi rigola din porfir la nivelul bordurii. La acestea s-a adăugat amplasarea a şase stâlpi ornamentali de iluminat.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Primăria Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri