Orădenii au rămas fără căldură în locuințe

Data publicării:
caldura 281014

Liviu Ilea are 52 de ani şi suferă de astm bronșic. Ca să evite crizele ar avea nevoie de o temperatură ridicată în casă, însă în această toamnă nu a avut deloc încălzire în locuință.

"Eu, normal, ar trebui să am o temperatură constantă, minimum 20 de grade. Ceea ce nici iarna când se dă căldură nu am 20 de grade. Iarna, mai mult de 17 grade nu este la mine în apartament", spune Liviu Ilea. 

"Câte grade sunt în casă? Aproximativ cam 10 grade în timpul nopții, 10-11 grade, cam așa", spune un locatar.

Aceasta nu este singura problemă reclamată de orădeni. Mai multe zone ale oraşului au rămas fără apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire a magistralelor 1 şi 3. La aceasta se mai adaugă o avarie apărută la sistemul central, astfel că angajaţii Electocentrale încearcă acum să să furnizeze măcar apa caldă.

"Nu putem da drumul pe de-a întregul la parametrii de plecare din CET, de aceea e posibil sau chiar se și întâmplă să avem probleme cu asigurarea concomitentă a apei calde și a încălzirii", susţine Ilisei Eustafie, purtătorul de cuvânt la Electrocentrale Oradea.

Reprezentanţii Electrocentrale spun că abia la sfârşitul lunii vor fi remediate toate problemele. Preţul gigacaloriei va fi anul acesta de 263 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri