"Orizont", lansat la Oradea. Sute de persoane au participat la prezentarea filmului lui Marian Crişan

Data publicării:
orizont

"Orizont", cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crişan, a fost prezentat, sâmbătă seara, la un cinematograf din Oradea. Filmul spune povestea lui Lucian şi a Andrei, care preiau în administrare o cabană din Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când bărbatul realizează că tot ce se întâmplă pe munte e controlat de un cap al mafiei tăierilor ilegale.

"Eu am adus acţiunea şi personajele în prezent, într-o Românie de acum. Nuvela e de la 1870 şi nu am dorit să fac o ecranizare, ci mai degrabă să păstrez doar intriga şi tensiunea care era acolo, în nuvelă", spune spune regizorul bihorean.

Producția a fost deja prezentată peste hotare, unde a avut parte de aprecieri.

"Au avut reacţii bune din partea presei internaţionale, ceea ce ne-a bucurat e că filmul a fost oarecum apreciat ca fiind un film thriller, un film suspans, ceea ce ne doream şi noi aducem pe ecran", povesteşte Marian Crişan.

"Nu a fost o muncă grea pentru că am lucrat cu multă plăcere, dar a fost o muncă meticuloasă, filmul în întregul lui e unul foarte meticulos construit", susţine Cristian Lolea, membru al echipei de producție.

Și reacţiile orădenilor, veniți în număr mare la eveniment, au fost pozitive.

"De la Crişan mă aştept să fie profund, mă aştept să fie serios şi surprinzător în acelaşi timp şi mă aştept să surprindă aspecte esenţiale."

"Sper că acest film va fi distins cu multe premii internaţionale şi sper să fiu mândru că am ajuns în această seară ca să fiu părtaş acestui succes."

În 2008, Marian Crişan a câştigat cu "Megatron" trofeul Palm D'Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Doi ani mai târziu a debutat în lungmetraj cu producţia "Morgen". În 2012, al doilea lungmetraj "Rocker" a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de la San Sebastian.

Filmul ''Orizont'' va fi prezentat, în perioada următoare, în Praga și Londra.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri