Pachetul de acasă, livrat direct în cămin. Trei tineri aduc colete studenţilor din alte judeţe ce învaţă în Cluj

Data publicării:
pachet acasa

Simplă şi eficientă. Aşa este afacerea pe care George, Florin şi Marius au gândit-o ca îi ajute pe studenţii care învaţă departe de casă, la Cluj-Napoca. Ideea le-a venit după o experienţă trăită în studenţie, când mergeau cu autobuzul de acasă spre facultate.

"În autobuz erau aproximativ 10 persoane, însă pachetele erau mult peste. Undeva la 30 şi am zic că de ce să nu încercăm să le ducem noi studenţilor pachetul", explică George Mureșan.

În toamna anului trecut au înfiinţat o firmă de tip SRL-D şi au investit 10 mii de euro ca să-şi cumpere o autoutilitară pentru transportul coletelor. Au pus la punct două rute prin Satu Mare, Maramureş, Bihor şi Sălaj, de unde ridică pachete, miercurea şi sâmbăta.

"Noi ridicăm astăzi şi în aceeaşi zi livrăm în Cluj, fiind alimente perisabile care se pot strica, nu le putem lăsa de pe o zi pe alta şi atunci le livrăm în aceeaşi zi", susţine Florin Pop.

Cam 10 pachete sunt distribuite la fiecare transport. Printre cei care apelează la mica firmă de curierat se numără şi Agneta Ruba, care îi trimite pachete fiicei sale, studentă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

"Ne place, vin după pachet, duc pachetul acasă. I-am trimis banane pentru că în Satu Mare sunt mai bune decât în Cluj, înţelegi? Ştii de ce? Pentru că nu din banii de buzunar se cumpără."

Varianta se dovedeşte a fi cea mai scurtă şi eficientă.

"- E un mod rapid, e foarte uşor. Mama i-l dă băiatului şi ajunge direct la mine, aşa că...
- Ajunge în aceeaşi zi?
- Da, în câteva ore, 4-5 ore, cam aşa, depinde de ei", spune Melissa Ruba.

Pe lângă rapiditatea livrării, atât părinţii, cât şi studenţii scapă de alte cheltuieli.

"Sunt foarte multe persoane care merg cu taxiul să ducă pachetul, deja acolo sunt 10-15 lei, plus la autobuz, iar acolo băiatul sau fiica trebuie să ridice pachetul. Pachetele sunt foarte grele şi trebuie să meargă cu taxiul", explică George Mureșan.

Preţurile pe care le practică cei trei variază între 10 şi 20 de lei pentru pachetele care nu depăşesc 30 de kilograme, Peste această limită se percepe, în plus, câte un leu pe kilogram. Sătmărenii vor să-și dezvolte afacerea în toată zona de nord-vest a țării și să se extindă la nivel național.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri