Patronul unei rafinării din Arad, reținut de DNA Oradea. În acelaşi caz, a fost reţinut un fost director din Ministerul Economiei

Data publicării:
retinere Toader

Procurorii DNA susţin că au indicii care confirmă faptul că în luna mai 2012, Gabriel Răsvan Toader (foto) i-a cerut lui Stelian Tulcan a contravalorii unei cantități de 48 metri cubi de beton, în valoare totală de peste 14 mii de lei.

Pe atunci director general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Toader a folosit un intermediar, respectiv patroana unei societăţi din Bucureşti (foto), şi ea reţinută pentru 24 de ore.

"Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societății comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, lucru care s-a și întâmplat la data de 22.05.2012", susţin procurorii DNA. 

Betonul cerut de Toader a fost plătit de Tulcan, prin firma sa, iar produsul a fost folosit de directorul din Ministerul Economiei pentru ridicarea unei case în judeţul Timiş.

Ancheta în acest caz a început în urmă cu câteva luni, când procurorii DNA au început să strângă date referitoare la "infracţiuni de evaziune fiscală în legătură cu importul de produse petroliere, în perioada 2009 - 2011, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 13.500.000 lei".

Pe 6 mai, în urma emiterii de către judecător a unei autorizații, anchetatorii au făcut percheziții în trei locuri din Chişineu Criş şi Apateu, judeţul Arad. Atunci se preciza că urmărirea penală se face „strict la fapte".

În anchetă, procurorii DNA au fost susținuți de SRI Arad, de Direcția Generală Anticorupție Bihor şi Inspectoratul de Poliţie Bihor.

reporter: Gabriel Bonaciu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri