Patru călăuze care însoţeau cinci migranţi irakieni, prinse la frontiera cu Ungaria

Data publicării:
politist, politia de frontiera_fb

Captură a poliţiştilor de frontieră din Satu Mare. Cinci irakieni, călăuziți de trei cetăţeni maghiari și de un român, au fost prinşi în apropiere de graniţa cu Ungaria.

Călăuzele şi asiaticii pe care îi însoţeau au fost prinşi în seara de sâmbătă, 4 noiembrie, în localitatea Oar, judeţul Satu Mare. Poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme care staționau în apropierea graniţei. Din acestea au coborât cinci persoane care s-au îndreptat spre linia de frontieră, moment în care au fost reţinute.

La sediul sectorului de Poliţie de Frontieră s-a stabilit că toţi cei cinci sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România. Trei sunt adulți, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, iar doi sunt minori, cu vârste 6 şi 9 ani.

„Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit că în cele două maşini se aflau trei cetățeni maghiari și un român care i-au călăuzit pe cei cinci până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cetățenii irakieni sunt cercetați pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, iar cei trei cetățeni maghiari și cetățeanul român au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de migranţi.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri