Patru migranţi irakieni, prinşi lângă graniţa cu Ungaria, în Bihor

Data publicării:
politia de frontiera masina noapte

Patru cetăţeni irakieni care încercau să iasă ilegal din România au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Salonta. Asiaticii erau ajutați de două călăuze, cetăţeni moldoveni, care îi transportau cu un autoturism.

Maşina în care se aflau irakienii şi călăuzele lor a fost oprită la control în comuna Ciumeghiu. Când i-au legitimat, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi dintre ei sunt din Republica Moldova şi au 24, respectiv 27 de ani.

Pentru că nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră, atât cei doi, cât şi migranţii pe care îi transportau au fost duşi la sediul sectorului pentru verificări.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 2 bărbaţi, o femeie şi un minor, adulți cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, iar minora de 11 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. (...) Persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cei patru migranţi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzele sunt acuzate de trafic de migranţi. Această din urmă infracţiune le poate aduce suspecţilor o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

„Pornind de la acest caz, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri