Percheziţii DNA la Parchetul Judeţean Bihor

Data publicării:
Vasile Popa

UPDATE ora 14:15 Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat printr-un comunicat faptul că a încuviinţat percheziţiile făcute la biroul şi la domiciliul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa. 

"În şedinţa din data de 25 septembrie 2014, prin Hotărârea nr. 596/25.09.2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiei domiciliare la reşedinţa aparţinând magistratului Popa Vasile Constantin, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi în biroul acestuia de la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie", se arată în comunicatul CSM.

UPDATE ora 11:45: Acţiunea procurorilor DNA se suprapune şi cu un control pe care Consiliul Superior al Magistraturii îl face de trei zile la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2009 - 2014, a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii fac percheziții domiciliare în patru locuri din comune din judeţul Bihor şi în municipiul Oradea, dintre care una este sediul unei instituții publice. Potrivit unor informaţii, este vorba despre Parchetul Judeţean Bihor.

Parcheziţiile au început în jurul orei 10 şi este vizat, se pare, şi domiciliul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Anchetatorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri