Pericole ascunse pe drumuri. Animalele nesupravegheate și vegetația netoaletată pot provoca accidente

Data publicării:
IMAG1716

Eva Vâlceanu este victima recentă a unui accident rutier produs de un animal nesupravegheat. Mașina condusă de soțul său a lovit un cal care care a intrat brusc pe șosea. Doar reacția rapidă a șoferului a evitat o tragedie.

"Am reușit să nu avem un impact frontal cu calul, nici el să nu cadă pe capotă, ci în căzătură s-a frecat de partea dreaptă a mașinii, făcând-o zob. Animale de talie mare sunt lăsate nesupravegheate fără protecție, să fie legate la picioare."

foto: arhiva personală Eva Vâlceanu

Astfel de situații au avut loc în mai multe zone din Bihor.

"În ultimii ani am avut mai multe evenimente în care au fost implicați cai în zona localității Hidișelu de Sus. Cele mai multe accidente care se intâmplă sunt cu animale sălbatice care traversează drumul național 79, între Leș și Gepiu", confirmă comisarul-șef Silviu Popa, de Poliția Rutieră Bihor.

Oricât pare de bizar, legislația rutieră nu este de partea șoferilor.

"Conducătorul auto, conform Hotărârii de Guvern 1391, are obligația ca în cazul în care se apropie de un grup de animale să reducă viteza până la 30 de kilometri în localități și maxim 50 de kilometri în afara localităților", susţine comisarul-şef Popa.

Pe lângă aceasta, sunt porțiuni lungi pe marginea drumurilor cucerite de vegetație niciodată toaletată. De cele mai multe ori acestea pot ascunde animale care ajung brusc în fața mașinilor.

În cazul toaletărilor, responsabil pentru tunderea vegetației este administratorul drumului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri