Peste 20 de mii de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite în Maramureş

Data publicării:
tigari contrabanda

În mai puţin de două ore, poliţiştii de frontieră din Maramureş au descoperit 20.138 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 180 de mii de lei. Marfa ilegală era ascunsă în canapele transportate cu maşina, dar şi în portbagajul şi pe bancheta din spate ale unui autoturism.

Cea mai mare captură a fost făcută sâmbătă, în jurul orei 8:30, în localitatea Crăciuneşti, din judeţul Maramureş. Poliţiştii de frontieră au oprit la control o autoutilitară condusă de Maricica Z., de 32 ani, care transporta mai multe canapele cu colţar. Pentru că aveau suspiciuni cu privire la acest transport, atât şoferiţa, cât şi vehiculul au fost duse la sediul SPF Sighetu Marmaţiei.

„În cele şapte canapele din autovehicul au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în spatele acestora, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.158 pachete de ţigări, în valoare de peste 155.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării”, au transmis poliţiştii de frontieră maramureşeni.

O oră şi jumătate mai devreme, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul STPF Maramureș a oprit la control în localitatea Strâmtura două autoturisme în care se aflau patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani.

„În urma controlului efectuat asupra mașinilor, în autoturismul marca Volkswagen au fost descoperite, în portbagaj și pe bancheta din spate patru colete care conțineau cantitatea de 2.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Din primele verificări a rezultat faptul că autoturismul marca Audi A4 era folosit ca antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări”, susţin oamenii legii.

Atât maşinile, cât şi ţigările descoperite au fost oprite de poliţiştii de frontieră, care au început verificări în aceste cazuri.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri