Sari la conținut
News Alert

Peste 800 de sportivi au alergat la Digi Oradea City Running Day

Sportivi de performanţă din opt ţări şi sute de iubitori ai mişcării din toată România s-au aliniat la startul unia dintre cele mai populare curse de alergare din România. Competiţia s-a desfăşurat pe străzile din centrul Oradei.

"E prima dată când participăm şi suntem foarte bucuroşi şi chiar onoraţi că suntem aici în această zi; deşi este ploioasă, dar totuşi toată echipa este prezentă", a spus un sportiv.

În funcţie de cât de pregătiţi au fost, sportivii s-au înscris în una dintre probele competiţiei: semimaraton individual şi ştafetă, 10 kilometri şi jumătate sau 5 kilometri. Copiii au avut şi ei o probă specială, pe distanţa de un kilometru.

"Această competiţie pentru mine înseamnă mişcare în aer liber înseamnă ambiţie, înseamnă determinare."

"Ne-am adunat undeva la 800 de alergători. Am un respect deosebit pentru toată lumea care a ieşit să facă mişcare, chiar dacă am avut o vreme nefavorabilă", a declarat Jozsef Deme, organizatorul Digi Oradea City Running Day.

"Îmi place această competiţie din România pentru că este o una strânsă şi pentru că îmi place să alerg", a spus James Emuria. sportiv din Kenya.

Câştigătorul a fost premiat cu 800 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuţa