PNL va sesiza Comisia de la Veneția în ceea ce priveşte legile Justiţiei

Data publicării:
declaratii orban

Înainte de dezvelirea statuii lui Ion I.C. Brătianu din Oradea, liderii PNL s-au întrunit într-o ședință a Biroului Permanent Național.

Au stabilit să sesizeze Comisia de la Veneţia, organ consultativ al Consiliului Europei format din specialişti în drept constituţional, pe marginea modificărilor legilor justiţiei iniţiate de Guvernul Tudose.

Liderul partidului, Ludovic Orban, a precizat că BPN a decis să conteste şi modul în care a fost constituită Comisia specială pentru codurile şi legile Justiţiei.

Ludovic Orban, președintele PNL:Am luat decizia să trimitem o sesizarea către comisia de la Veneția din partea grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, să cerem eventual o misiune, în cazul în care în ședința plenară din 9 decembrie nu se poate lua în dezbatere. Să trimitem, așa cum a mai fost odată, o misiune din partea comisiei de la Veneția privitoare la modificările legilor justiței.

Vom îndemna toți membrii simpatizanți Partidului Național Liberal să participe la protestele de duminică din toată țara. Lupta continuă, așa cum v-am declarat după moțiune, chiar dacă deocamdată există în Parlamentul României mai multe slugi ale lui Dragnea decât reprezentanți ai interesului public.”

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri