Poloist şi terapeut. Un jucător al campioanei CSM Digi Oradea practică şi reiki

Data publicării:
reiki

Chiar dacă sezonul de polo s-a încheiat, antrenamentele de forţă şi cele din bazin nu s-au întrerupt pentru campionii CSM Digi Oradea. Printre jucătorii care în fiecare dimineaţă sunt prezenţi la şedinţele de pregătire se regăseşte şi Ghiţă Dunca. Centrul echipei a trecut în ultimii 4 ani printr-o schimbare radicală.

"Acum câţiva ani când l-am cunoscut eu, când am ajuns să fim colegi de echipă avea un temperament mai agresiv, se enerva mai uşor. Dar după meci este un factor liniştitor, relaxant poate pentru noi", susţine Adam Freundlich, jucător în cadrul CSM Digi Oradea.

"Pot să-l caracterizez ca şi pe o persoană foarte echilibrată, aşezată, cu un autocontrol desăvârşit", spune Dorin Costrăş, antrenorul CSM Digi Oradea.

Gheorghe Dunca recunoaşte că nu întotdeauna a avut parte de echilibrul despre care vorbesc colegii săi.

"Eram un jucător destul de agresiv înainte, o parte din agresivitate îmi păstrez, pentru că e o junglă în polo. Dar, în rest când s-a terminat meciul sau antrenamentul revin la stilul celălalt de viaţă, mai controlat."

Schimbarea s-a produs în urmă cu 4 ani, când Ghiţă Dunca trecea printr-o perioadă mai grea din cauza unei boli. Vindecarea a venit printr-o terapie orientală alternativă, numit reiki.

"Provine din Japonia şi este foarte eficientă în orice problemă atât fizică, cât şi psihică", explică Gheorghe Dunca.

Terapia care se bazează pe exploatarea energiilor din corpul uman, dar şi din univers, a prins la jucătorul de performanţă, iar astăzi el a ajuns să ajute şi pe alţii.

Gheorghe Dunca recunoaşte că reiki este mai mult un hobby pentru el. Are speranţa că într-o zi, după ce va termina cu sportul de performanţă, se va ocupa doar de această formă de terapie.

reporter: Edina Szomoru
operator: Constantin Gheorghiţă
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri