Pompierii bihoreni au primit drapelul de luptă 

Data publicării:
drapel ISU-1

Primit cu onoruri militare, medicul Raed Arafat i-a înmânat comandantului Inspectoratului pentru Situații de Urgențã Crișana drapelul de luptã al unitãții. Simbol al curajului și vitejiei, acesta a fost sfințit de un sobor de preoți, iar un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgențã a citit decretul semnat de președintele României.

"Lucrul acesta se întâmplă o singură dată în cariera unui militar. După aproape 30 de ani de carieră am desfășurat acest moment înălțător și cu totul special. Ce pot să vă spun altceva decât ceea ce am jurat: că îl vom păstra ca pe lumina ochilor", a declarat generalul de brigadă Ioan Baș, șeful ISU Crișana.

Fiecare drapel de luptã are elemente de identificare proprii, iar pe timp de pace este pãstrat în condiții speciale. Drapelul primit de ISU Crișana a fost oferit ca semn de recunoaştere pentru meritele salvatorilor bihoreni, menționate și de pãrintele SMURD.

"Bihorul a fost printre primele județe sau chiar primul județ care a copiat modelului SMURD-ului la noi, l-a implementat și a ajutat la raspândirea acestui model în țară. De asemenea și în cazul descarcerării, au introdus mecanismul de descarcerare care la pompieri nu exista înainte de '93", a precizat dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Sute de persoane au asistat la ceremonialul care a adunat în Piața Unirii pompieri din Oradea și din subunitățile din județ.

"- Impresionant, foarte frumos.
- Ai un mesaj pentru salvatori?
- Să fie puternici, curajoși și să își apere patria cu mândrie."

"A fost un eveniment extraordinar care ne va marca multa vreme de acum încolo."

La final, cei strânși în Piața Unirii au urmãrit defilarea autospecialelor folosite la incendii, salvãri ori în cazul unui accident biologic, chimic sau nuclear.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operatori: Florin Lucuța, Gabor Szilagyi, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri