Pompierii bihoreni, nevoiţi să aducă apă de la 7 kilometri pentru stingerea unui incendiu

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Bucuroaia (2)

Un violent incendiu a afectat noaptea trecută o gospodărie dintr-o localitate bihoreană. Trei echipaje ale pompierilor au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mai multe construcţii. Pentru că nu aveau apă în zonă, salvatorii au fost nevoiţi să îşi alimenteze maşinile de la 7 kilometri distanţă.

Incendiul care a cuprins o gospodărie din satul Bucuroaia, comuna Copăcel, a fost semnalat în jurul orei 2:15, prin sistemul unic 112. Trei echipaje de stingere - două din cadrul Gărzii 1 Mai și unul de la Detașamentul 1 Oradea – alături de paramedici au ajuns de urgenţă în zona indicată.

„Forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la un șopron în care erau depozitate fân și lemne de foc și la două locuințe din cadrul gospodăriei, flăcările înalte de peste cinci - șase metri fiind alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vântul puternic”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Pentru că nu aveau surse de apă în zonă, pompierii şi-au alimentat maşinilor în navetă, inițial de la o distanţă de circa un kilometru, iar ulterior de la aproximativ șapte kilometri.

După mai bine de trei ore şi jumătate, focul a fost stins. Pompierii au mai rămas două ore la locul incendiului ca să se asigure că nu mai sunt focare ascunse.

„Proprietarei gospodăriei, care a suferit un atac de panică, i-a fost acordat primul ajutor calificat, rămânând ulterior la fața locului în urma refuzului acesteia de a fi transportată la spital”, a precizat căpitanul Roşca.

În urma incendiului au ars acoperișurile celor trei construcții afectate de flăcări, mobilierul din două încăperi, un televizor, un frigider, doi porci și două tone de fân. Pagubele au ajuns la 20 de mii de lei, dar pompierii au reşit să salveze bunuri în valoare de aproximativ 80 de mii de lei și o bovină.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri