Poveşti de dragoste, scrise la comandă

Data publicării:
BETA roman

"Ochii lui maro străluceau când şi-a dat seama de ce faţa ei părea atât de familiară. George avea un surâs delicat în colţul gurii."

Aşa îşi începe Marcela Matraku una dintre multele poveşti de dragoste pe care le-a scris în ultimii doi ani. Totul a pornit în 2013, când tânăra studentă din Albania s-a înscris la un concurs de idei de afaceri, organizat de Universitatea Emanuel din Oradea.

"Urma să public o carte care trebuia să fie la editură în mai, era gata doar în proporţie de 60%, trebuia să termin licenţa şi prietena mea cea mai bună se căsătorea. Legătura asta matematică între toate lucrurile care se întâmplaseră în viaţa mea mi-a adus ideea: ce-ar fi un accesoriu personal?", îşi aminteşte Marcela.

În timp, Marcela şi-a deschis un site de prezentare şi a început colaborarea cu scriitori din ţară, cât şi din Italia, Germania, Franţa ori Statele Unite.

"În România lucrez cu o echipă de scriitori care sunt din categoria femei-casnice, care au terminat litere sau creative-writing şi studentele care trec probele noastre."

După ce primeşte comanda pe site, Marcela stabileşte care dintre colaboratori va scrie povestea unui cuplu. "Majoritatea cuplurilor trimit pe website-ul nostru, avem un formular, unde completează principalele momente ale relaţiei", explică tânăra scriitoare. 

Ionuţ Boghean este unul dintre cei cărora le place ideea de-a fi personajul principal într-un roman de dragoste: "Ar fi fost pentru mine o surpriză extraordinară să găsesc o carte care să fie povestea de dragoste reală a părinţilor mei, povestită atunci când ei erau în amintiri proaspete, cu emoţiile de atunci. Da, cu siguranţă vreau să am o astfel de carte pentru mine şi pentru viitoarea mea soţie."

Povestea de dragoste poate să fie scrisă în română, engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană, albaneză şi maghiară. Fiecare carte are 50 de pagini, costă 975 de lei şi este predată într-o cutie de lux, dublată de o versiune electronică. Până acum au fost realizate 15 volume, iar alte câteva zeci sunt în lucru.

Ca să obţină fonduri pentru a-şi dezvolta afacerea, Marcela Matraku va încerca să obţină o finanţare de 15 mii de euro oferită de Junior Achievement România.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri