Pregătiri de iarnă. Primarii din Bihor caută soluţii pentru deszăpezirea comunelor

Data publicării:
deszapezire

Pentru deszăpezirea străzilor din comuna Sânmartin primăria a pregătit un buget de 15 mii de lei. Dacă iarna va fi mai aspră, costurile cresc. Prioritate la curăţarea zăpezii au străzile principale, unde circulă mijloacele de transport în comun.

„Așteptăm ofertele să fie depuse. Tot așa pe traseu. Traseul are undeva la 70,7 kilometri, așteptăm ofertele pe traseu cu utilaje proprii și materiale antiderapante, lame și utilaj de împrăștiat sare și nisip", detaliază Ciprian Căprar, șeful biroului investiții din Primăria Sânmartin.

În comuna Pomezeu situaţia este diferită. Primăria deszăpezeşte toate străzile din sate cu angajaţii proprii. Într-o iarnă cu multă zăpadă costurile se ridică la peste 45.000 de lei, bani proveniţi din bugetul propriu. Nicio uliţă nu rămâne pe dinafară pentru că deszăpezirea începe la ora 4 dimineaţa.

„Avem 100 de kilometri de drum pe dus, 100 pe întors. Asta înseamnă toate ulițele din sat deszăpezite. Avem buldo-excavator în zonele unde nu se pot întoarce utilajele mari", susţine Ioan Șora, primarul comunei Pomezeu.

Perioada licitațiilor pentru deszăpezirea de anul viitor se încheie la sfârşitul lunii. Indiferent de soluția la care apelează edilii, aceștia sunt obligați să asigure buna circulație pe drumurile din comună în perioada iernii.

Reporter: Laura Breb
Operator: Cristian Rusu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri