Prelevare cu interdicţie. Pentru că agentul ucis în Bihor era budhist, medicii nu i-au prelevat inima

Data publicării:
BETA prelevare 2

În timpul operaţiei care a durat aproape 6 ore, medicii au prelevat ficatul, corneea, pancreasul și rinichii bărbatului. Nu s-au atins însă de inima acestuia.

„Mama și surorile acestuia sunt de religie romano-catolică, iar tânărul aflat în moarte cerebrală este adept al budismului. Iar în această credință se poate dona orice organ în afară de cord", spune dr. Carmen Pantiș, coordonatorul programului de transplant în Bihor.

Bărbatul a intrat în comă profundă, după ce a fost bătut fără milă de un grup de scandalagii, în comuna Tăuteu. Când medicii au declarat moartea tânărului, procurorii au schimbat infracţiunea pentru care îi cercetează pe atacatori. Aceştia sunt acuzaţi acum de omor calificat.

ATENŢIE! IMAGINI CARE POT AFECTA EMOŢIONAL TELESPECTATORII!

„Din cei 7 agresori, patru sunt în arest preventiv, iar a opta persoană s-a stabilit că nu a avut o participație directă în aplicarea loviturilor către victimă", susține Vasile Popa, prim-procuror al Parchetului Bihor.

Acesta din urmă este cercetat în stare de libertate pentru că a condus mașina în care erau agresorii. Alți trei sunt de negăsit, dar au emise mandate de arestare în lipsă.

Potrivit legii penale, agresorii agentului de pază pot fi condamnaţi la 25 de ani de închisoare.

reporter: Laura Breb
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri