Prima cursă charter Tel Aviv - Oradea a adus în Bihor 125 de turiști din Israel

Data publicării:
turisti evrei avion

Cursa charter Tel Aviv - Oradea a aterizat pe aeroportul din Bihor cu puțin înainte de ora 13. A avut la bord 125 de persoane, cele mai multe însoțite de familii.

"Eu vin de două ori pe an în România în august și decembrie. Acum am venit un pic înainte. Vreau să ne odihnim puțin să vedem muzeul, băi să facem", spune Sofica Moise, turist.

Turiștii din Israel vor fi cazați în Oradea și în hoteluri din Băile Felix. Pentru ei autoritățile au pus la punct o ofertă variată.

"Vor vizita și locurile din apropierea orașului, Parcul Natural Apuseni, peșteri sau chiar Budapesta. Putem discuta de o ofertă de relaxare tot ce găsim în zona apei termale, spa-uri, Băile Felix", explică Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

În Oradea turiștii vor putea vizita clădiri care au legături cu istoria comunității evreiești din România. Mulți au trăit o lungă perioadă în oraș.

"Ei vin și datorită nostalgiei a orașului și țării de unde au plecat vârstnicii, iar tineri vin să cunoască unde au trăit, au învățat părinții lor", este de părere Felix Koppelman, președintele comunității evreiești din Oradea.

Cursa de azi a fost prima dintre cele care vor asigura în fiecare miercuri, până pe 31 august, legătura dintre Oradea și capitala Israelului, Tel-Aviv.

Pe parcursul acestei veri, aproape 2000 de turiști din Israel vor ajunge în Bihor. Autoritățile au calcula că vizitatorii vor cheltui în jur de 1,8 milioane de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri