Prima zi a examenului Evaluării Naţionale

Data actualizării: Data publicării:
subiect evaluare romana

Peste 4.200 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Bihor s-au înscris la Evaluarea Națională din acest an. În această dimineață, ei au susținut prima probă a examenului, cea scrisă la Limba şi literatura română.

La primul subiect au avut de motivat apartenenţa unei poezii la genul liric și li s-a cerut răspunsuri la șase întrebări legate de aceasta. La al doilea subiect, candidații au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei competiţii sportive.

"S-au înscris 4213, elevi dintre care 116 au fost absenţi şi 4097 prezenţi. În acest an examenul se desfăşoară în 42 de centre, plus un centru de evaluare unde se vor evalua lucrări pentru un alt judeţ. Ca şi cazuri speciale avem 12 cazuri: (...) avem şase cazuri de varicelă şi şase cazuri de mărire a timpului de redactare cu cel mult o oră", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Miercuri, absolvenţii de gimnaziu vor susţine proba scrisă la matematică, iar joi vor fi examinați elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe pagina evaluare.edu.ro.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri