Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vrea să depună jurământul în catedrală

Data publicării:
chereches instanta

"- Credeţi că veţi scăpa de data asta?
- Eu sunt scăpat demult.
- De ce la catedrală să vă depuneţi jurământul?
- Pentru că în faţa lui Dumnezeu şi a băimărenilor!
- Unde o să faceţi această solicitare?
- Am făcut-o deja!
- La penitenciar?
- Nu, am făcut-o la episcop, că e mai important decât penitenciarul", a declarat Cătălin Cherecheş, la ieşirea din sala de judecată.

Timp de o oră, Cătălin Cherecheş împreună cu patru avocaţi au încercat să îi convingă pe magistraţii de la Curtea de Apel Cluj să îl pună sub control judiciar pe cauţiune. Ca argument a fost invocat şi faptul că edilul a fost reales cu peste 70% din voturi.

"Dacă un număr de 32.000 de voturi, 32.000 de cetăţeni votează pentru primar în persoana domnului Cherecheş nu vedem cum să fie o stare de temere că lăsat în libertate, dânsul ar prezenta pericolul public", spune Tiberiu Ban, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

"Marea necunoscută o reprezintă felul în care primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, își va reînnoi mandatul. O soluție ar putea fi dată în prima ședință a noului consiliu local, care ar trebui să aibă loc până la finele acestei luni", explică Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

În încercarea de a fi eliberat pe cauţiune, Cătălin Chrecheş a depus la dosar drept garanţie trei terenuri şi propria casă. "Imobilele aparţin familiei, este vorba despre trei terenuri şi inclusiv casa în care locuieşte împreună cu mama sa", a susţinut Geanina Cuc, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

Cătălin Cherecheş se consideră nevinovat şi vrea să îşi caute dreptatea si la CEDO. Avocaţii săi lucrează la un dosar în care autorităţile române sunt acuzate îi refuză primarului băimărean dreptul la un proces echitabil şi la prezumţia de nevinovăţie.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată în 20 mai sub acuzaţia de luare de mită.

Reporteri: Izabela Jurasko, Maria Moiş
Operatori: Kristian Kosa, Attila Vincze

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri