Primul val de turiști a sosit la munte, în Apuseni. Ce oferte au la dispoziţie

Data publicării:
vartop

Sute de turişti îşi fac "încălzirea" pentru sezonul de iarnă în Apuseni. Chiar dacă nu au parte încă de un strat consistent de zăpadă, ei se pot plimba în aerul tare al munților sau participă la "sesiuni de bulgăreală", alături de prieteni și familie.

Primii turiști din această iarnă au sosit deja în satul de vacanță Vârtop, din județul Bihor. Au sperat ca zăpada să fie mai multă, dar s-au mulțumit și cu sstratul subțiat după temperaturile pozitive de săptămâna trecută.

"Am venit la munte la o petrecere, ziua unei prietene. Zăpada este încă puțină, dar sperăm să fie mai multă pentru copii."

"Zăpada este doar începutul. Aici am comandat-o chiar de ziua mea și a venit în măsura în care s-a putut; va fi și mai și."

Chiar dacă sezonul rece este abia la început, hotelierii și proprietarii pensiunilor sunt pregătiți pentru turiști.

"De 1 Decembrie am pregătit un pachet all inclusive. Spre bucuria noastră acest pachet anul acesta l-am pus mai devreme. L-am scos în septembrie și în două săptămâni s-a epuizat", susţine Petru Chirodea, administratorul unui hotel.

"Deși stratul de zăpadă este încă unul superficial, administratorii pârtiilor de ski spun că sezonul oficial pentru iubitorii sporturilor de iarnă va începe pe 1 decembrie", a transmis Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Din acest motiv proprietarii domeniilor schiabile au început să verifice instalațiile.

Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii începând cu jumătatea acestei săptămâni, precum ninsori bogate inclusiv în zonele de câmpie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri