Profesorul Barbu Ștefănescu, condus pe ultimul drum

Data publicării:
inmormantare 20vo 20sincron-50912

Șeful Consiliului de Studii Universitare de Doctorat, din 2012, profesorul universitar a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, după ce în urmă cu aproape o săptămână a suferit un atac cerebral. Trupul neînsuflețit a fost depus în holul Bibliotecii Universității, unde sutele de apropiați și cunoscuți au asistat la slujba religioasă oficiată de nouă preoți. I-au fost alături pe ultimul drum rectorul Universității, dar și rude, colegi și prieteni. A inceput studiile la Institutului Pedagogic, care a funcționat în clădirea Universității din Oradea. Barbu Ștefănescu a fost șeful secției de Etnografie a Muzeului Țării Crișurilor, iar în anul 2008 a fost prorector responsabil cu relațiile internaționale în cadrul instituției de învățământ superior.

Constantin Bungău - rectorul Universității din Oradea

„Este, a fost unul dintre profesorii de marcă a universității noastre, care a scris istorie în zona pe care a profesat-o, chiar istoria. Este unul dintre profesorii cu care ne-am mândrit și care a făcut cinste Universității din Oradea".

prof. univ. dr. Mihai Drecin - Facultatea de Istorie

„Este o pierdere enormă pentru familie în primul rând, pentru colegii lui de catedră, pentru Facultate, pentru Universitate".

prof. univ. dr. Lia Pop - prodecan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiințe Politice şi Ştiinţele Comunicării

„A fost una dintre persoanele cele mai implicate în cercetarea universitară, șeful școlii doctorale. Creatorul unei școli de gândire marcată pe Școala Analelor. A însemnat foarte mulți cercetători care îi vor urma".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri