Proiecte blocate de lipsa specialiştilor. Nimeni din Primăria din Beiuş nu poate semna certificate de urbanism

Data publicării:
proiecte blocate 130315

Timp de trei luni, compartimentul de urbanism din Primăria oraşului Beiuş a emis doar adeverinţe. În lipsa fostului şef, acum pensionar şi inculpat într-un proces instrumentat de DNA, angajaţii rămaşi nu pot semna certificatele de urbanism. Motivul: "nu au studiile necesare de ingineri în construcţii", explică Gabriel Popa, viceprimarul Beiuşului.

Cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi servicul economic al primăriei, al cărui şef este suspendat. La fel ca la "urbanism", funcţionarii rămaşi nu au curajul să-i preia atribuţiile până la organizarea unui concurs.

"Niciun funcţionar public nu-şi asumă pentru două luni, cât va dura concursul, toată răspunderea pentru acest post", susţine viceprimarul.

Situaţia are efecte negative asupra celui mai important proiect din Bihor, referitor la închiderea vechilor gropi de gunoi din judeţ şi construirea a şase staţii de transfer pentru colectarea deşeurilor.

"Pentru a continua proiectul în valoare de peste 50 de milioane de euro, Consiliul Judeţean Bihor are nevoie de un certificat de urbanism de la Primăria Beiuş, doar că nimeni nu vrea să-l semneze, motiv pentru care proiectul este blocat deocamdată. Conducerea Consiliului Judeţean nu a dorit să facă declaraţii în acest caz", a constatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Tot lipsa specialiştilor întârzie construirea unui corp de clădire la şcoala generală din Beiuş, proiect finanţat cu bani europeni. Situaţia din primăria oraşului nu a fost reclamată Prefecturii.

"Deocamdată, la Instituţia Prefectului nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în cadrul Primăriei Beiuş", a confirmat Claudia Timofte, director de cabinet în cadrul Prefecturii Bihor.

Edilii spun că situația va fi deblocată după ce Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va aproba noua organigramă; doar că nu se ştie exact când se va întâmpla acest lucru.

Reporteri: Gabriel Bonaciu, Anca Deac
Operatori: Gabor Szilagyi, Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri