Proiecte pentru Oradea | Primăria va cere avizul Consiliului Local pentru mai multe proiecte

Data publicării:
proiecte Oradea

Construcţia podului Centenarului, prelungirea drumului expres ori refacerea Dealului Ciuperca - sunt câteva din marile proiecte pe care administraţia orădeană vrea să le pună în practică. La acestea se adaugă extinderea sistemului sanitar, izolarea termică a mai multor blocuri şi reabilitarea străzii Vasile Alecsandri. Pentru a deveni realizabile, propunerile trebuie votate în şedinţa de joi a Consiliului Local, când va fi pus în discuţie bugetul oraşului.

Discutat joi de consilierii locali, bugetul municipiului este orientat spre investiţii. Suma prevăzută la acest capitol este dublă faţă de cele de acum câţiva ani.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Este o sumă de aproximativ 27 de milioane de euro, parte care provine dintr-un excedent de anul trecut, 10 milioane de euro, iar parte din creşterea veniturilor oraşului."

Tot în şedinţa de joi, aleşii orãdenilor sunt chemaţi sã avizeze demolarea podului de lângã Centrul de Calcul şi construirea altuia nou, lung de 85 de metri.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Podul este parte integrantă a unui proiect de creştere a mobilităţii în zona centrală în aşa fel încât să existe o legătură mult mai bună între zona străzilor Tudor Vladimirescu şi Roman Ciorogariu."

Administraţia localã intenţioneazã sã extindã zona pietonalã pe strada Vasile Alecsandri. Acesta fi pietruitã cu materiale identice cu cele din Piaţa Unirii, va avea o zonã circulabilã pe mijloc şi trotuare de 4 metri lãþime.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "În această toamnă partea de pietonal va fi finalizată. În paralel cu acestă lucrare de reabilitare a suprafeţei străzii lucrăm în parteneriat cu proprietarii de clădiri la reabilitarea faţadelor."

De aprobarea Consiliului Local este nevoie şi pentru exproprierea terenurilor în vederea prelungirii drumului expres.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "Vom începe dinspre giraţia Real-Episcopia, unde din cauza diferenţei de nivel trebuie făcut un pasaj care să acopere diferenţa. Vom asfalta toate străzile din cartierul Episcopia şi vom lega acestă centură cu zona din dreapta străzii Matei Corvin."

Alte proiecte pe care primãria vrea sã le realizeze în acest an sunt legate de refacerea dealului Ciuperca şi de amenajarea parcului Salca 3.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri