Proiecții pentru cinefili. În Cetatea din Oradea sunt proiectate filme de artă

Data publicării:
proiectii cetate

Nu vă este dor să urmăriţi un film de artă, alături de prieteni, într-un club de cinefil? Dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să știți că, deși nu fac parte din oferta marilor cinematografe, peliculele de autor şi-au găsit un refugiu în sălile de proiecție destinate împătimițlor. Un astfel de loc se află în cetatea din Oradea, care găzduieşte o serie de proiecții dedicate marilor regizori și actori.

De mult filmele de artă nu mai pot fi vizionate în cinematografe. Însă acestea şi-au găsit locul în săli de proiecție de tip underground, unde atrag tot mai mulţi pasionaţi.

"Pot să spun că este o peliculă interzisă din câte am văzut și deobicei lucrurile interzise sunt foarte interesante. Cetatea Oradea este un loc bun pentru așa ceva."

"Filmele acestea le-am văzut acum 40 de ani ca studentă, netraduse, în Timișoara. Le pot găsi și pe net, dar e altceva să vezi într-un spațiu ce adună emoția mai multor oameni", consideră o spectatoare.

"Încercăm să educăm publicul în a reuși să discearnă în marea de informație audio vizuală. Încercăm să aducem în fața publicului autori foarte importanți cu filme care au construit istoria cimematografiei", spune Răzvan Marchiș, organizator al cineclubului.

Spre deosebire de marile cinematografe, intrarea în cinecluburi este gratuită, iar la finalul proiecției cei din sală discută pe marginea filmului, a ideilor și a tehnicilor cinematografice utilizate de regizor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri