Protest al foştilor angajaţi CET Oradea

Data publicării:
protest termoficare

Protest al şomerilor de la CET în faţa sediului societăţii Termoficare Oradea. Zeci de foşti angajaţi disponibilizaţi în vară acuză faptul că au încasat doar trei din cele opt salarii compensatorii promise. Oamenii nu au mai primit niciun ban din octombrie şi au venit să negocieze termenele de acordare a sumelor restante.

"- Şi-au luat angajamentul ca până de Crăciun se vor da bani!
- Şi în contract era prevăzut că 8 luni se vor da banii, şi acum şi-au luat angajamentul, dar până mâine se uită!"

Peste 50 de foşti angajaţi ai CET Oradea dintre cei 130 trimişi în şomaj în cursul lunii iulie au venit marţi în faţa sediului societăţii Termoficare. Ei spun că nu şi-au primit toate cele opt salarii compensatorii, aşa cum a fost stabilit în contractul de disponibilizare.

"Am primit timp de trei luni de zile - august, septembrie, octombrie - acum s-au sistat nu ne mai dau banii pentru că se spune că nu se mai încasează la Electrocentrale Oradea."

"Să ne dea banii care sunt specificaţi în contractul colectiv de muncă şi în contractul primit la disponibilizare."

O delegaţie a protestatarilor a stat de vorbă cu administratorul special al Electrocentrale ca să găsească o soluţie prin care cei disponibilizaţi să primească bani de sărbători.

"Formula zicem noi că s-a găsit: până de Crăciun se va da un salariu compensatoriu, fie prin împrumut de la Termoficare către Electrocentrale. Nu pot spune împrumut, ci o datorie mai veche", susţine Mihai Gheorghe, fost lider sindical Electrocentrale Oradea.

Conducerea societăţii Termoficare spune că vânzarea la licitaţie a unor bunuri din inventarul fostului CET ar putea aduce banii necesari pentru plata salariilor compensatorii restante.

"Vineri avem o şedinţă în care se aprobă strategia de valorificare a unor pachete de bunuri la valoarea evaluată din 2014, înseamnă undeva 8-9 milioane de lei; credem noi suficienţi pentru a ne onora obligaţiile financiare cu celeritate către salariaţi şi către creanţe", a susţinut Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale Oradea.

Pentru plata salariilor compensatorii pentru cei 130 de persoane disponibilizate este nevoie în fiecare lună de 178 de mii de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri