Protest contra gropilor şi noroiului. Muncitorii de pe platforma din Satu Mare cer refacerea drumului industrial

Data publicării:
protestatari SM1

Chiar dacă protestul nu a fost zgomotos, muncitorii nu au uitat niciun detaliu când şi-au spus păsurile. Oamenii sunt nemulţumiţi de starea drumului industrial care leagă Satu Mare de platforma de nord a oraşului pe o lungime de niciun kilometru.

"Noroi, apă şi ne zguduie şoferul de nu avem treabă; pe când ajungem la servici suntem bine obosite", spune o protestatară.

"Nu avem nici măcar un trotuar, nu avem unde să ne tragem, să ne ferim de noroi, nici de maşini!"

"Problema este că drumul acesta este impracticabil inclusiv pietonal, inclusiv cu maşina", susţine Alexandru Mateaş, reprezentantul unei firme de pe platforma industrială.

"Sunt gropi, bălţi aţi văzut cum am intrat şi cu maşina."

"Nu avem bani să reparăm bucşele la primăvară şi la toamnă!"

Firmele care au afaceri pe platforma industrială a oraşului spun că starea drumului le afectează profitul.

"Este vorba despre reparaţiile la mijloacele de transport în fiecare lună zeci de mii de lei se cheltuie suplimentar pentru că trebuie întreţinute. Contribuim cu 17 milioane de lei anual la buget; reparaţia asta ar reprezenta nici 1% din contribuţia noastră anuală", consideră Augustin Iştoc, administratorul unei firme de pe platforma industrială.

Autorităţile recunosc că drumul este foarte degradat, dar susţin că în urmă cu doi ani s-a dorit refacerea şoselei, dar a fost o problemă de deviere a traficului greu printr-o curte interioară.

Edilii promit că drumul va fi refăcut.

"Este în vedere reabilitarea acestui aspect şi sper că în următoarea perioadă se va face treaba asta", spune Radu Roca, viceprimarul municipiului Satu Mare.

Pe platforma de nord din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea 30 de firme, care au 1200 de salariaţi. Pe drumul ce leagă zona de oraş sunt transportate anual 50 de mii de tone de mărfuri.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri