Protest împotriva unei staţii de bitum

Data publicării:
gradinari

Ferencz Szatmari cultivă legume de 20 de ani în satul Grădinari. El crede că staţia de bitum îi va pune în pericol afacerea, pentru că gazele emise îi va distruge plantele.

"Să găsească şi dânşii o locaţie - nu aici - undeva unde nu deranjează cel puţin legumicultura, din care noi trăim toate familiile."

"Conform avizelor pe care le-am primit de la sănătatea publică, de la mediu, am fost obligaţi prin lege să le eliberăm autorizaţia de construcţie", susţine Ovidiu Banda, primarul comunei Drăgăneşti.

Pentru că primăria nu a rezolvat problema lor, oamenii au adunat peste 200 de semnături pe care le-au trimis la Prefectură ca să ceară ajutor.

"O staţie de asfalt indiferent cine ne-ar spune reprezintă poluare, reprezintă bitum, hidrocarburi, gaze."

"După cât am fost informaţi de doamna doctor care este vecina noastră şi ne-a spus că vom avea repercursiuni până mai târziu."

"Soluţia de compromis a fost ca societatea să înceteze lucrările în baza unei adrese a primăriei şi să solocite bordului de conducere relocarea staţiei", spune Claudiu Pop, prefect de Bihor.

Oamenii nu au primit însă nici o asigurare. Săptămâna aceasta firma din România va transmite solictarea localnicilor câtre compania din Spania, după care se va decide dacă staţia de bitum se va construi sau nu în Grădinari.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri