Protest în ploaie, la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
protest 26112017

În jur de 200 de persoane au luat parte la protestele organizate în cea de-a patra duminică la rând, în Oradea. În ciuda vremii ploioase, oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale și și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care decurg lucrurile în țară.

"Sunteţi un partid de de hoți de corupți și mafioți!" - a fost unul dintre strigătele de nemulţumire adresate PSD de către protestatarii strânşi în Piaţa Unirii. Aceştia au înfruntat ploaia pentru a se alătura mişcărilor de protest declanşate în mai multe oraşe din ţară.

"Din cauza ploii mulți au ales să rămână în casă în seara asta. Dar vă avertizez că va veni o ploaie mult mai grea și nu va mai trece după o zi-două. Urmează să vină dublată de timp, furtună și așa mai departe", a spus Sebastian Duma, reprezentant al Asociației Oradea Civică.

"Trebuie să se înțeleagă: chiar și pe vremea asta nu trebuie să ne fie frică să ieșim în stradă, să ne strigăm drepturile noastre și până la urmă trebuie să câștigăm victoria", a declarat un protestatar.

Orădenii strânşi în centrul oraşului spun că direcția în care merge acum țara este antieuropeană.

"Ne așteaptă (situaţia în care - n.n.) să nu mai existe separația puterilor în stat, cele trei puteri: executivă, legislativă și judecătorească. Dacă toate vor fi aservite partidului-stat, atunci va fi dictatură."

"Eu cred că direcția în care mergem nu este una bună, este una antieuropeană, deoarece promovăm un patriotism fals. Noi promovăm valorile românești greșit. Ne punem împotriva a ceea ce am tânjit înainte de 1989 - libertate, bunăstare - și acum pentru niște promisiuni ne ducem înapoi sau îi lăsăm să ne ducă înapoi."

La fel ca duminica trecută, protestatarii au pornit în marș pe Strada Republicii, prin parcul Traian și s-au întors în piață. Traseul a trecut prin faţa Prefecturii Bihor şi a sediului PSD Bihor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri