Protest pentru un drum

Data publicării:
BETA protest drum

În urmă cu câţiva ani, Primăria Oradea a dat în folosinţă liceului penticostal Betel un teren de 2 mii de metri pătraţi, pentru mărirea curţii şcolii. Conducerea unităţii de învăţământ a îngrădit suprafaţa cu un gard. În acte, însă, terenul figurează ca drum public, deşi cei din zonă spun că, practic, acesta nu a existat niciodată.

Recent, Primăria a pus problema construirii unui drum în zonă. Pentru aceasta, a propus exproprierea unei suprafeţe învecinate liceului, aflată în proprietatea Centrului Creştin Salem.

"Până la această oră nu s-a luat încă nici o decizie în acest sens, însă pentru fluidizarea circulaţiei din zonă va fi nevoie şi de expropierea unei părţi din terenul Centrului Creştin Salem", a explicat Anca Sas, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.

Propunerea administraţiei locale s-a izbit de opoziţia membrilor Centrului Creştin Salem. Aceştia cer ca drumul să treacă pe terenul cedat liceului Betel.

"Cei de la Primărie, în speţă AIO, ignoră acel drum care există în CF, care, în fapt, e blocat printr-un gard, fără autorizaţie, pus de biserica penticostală Betel", spune Teodor Ciuciui, preşedintele Centrului Creştin Salem.

Avocatul Centrului Creştin Salem a sesizat consiliul local, Prefectura şi Poliţia Rutieră.

"Ei ignoră existenţa acestui drum din punct de vedere juridic, susţinând că trebuie să se facă un nou drum public, care ce să facă: să ocupe din proprietatea privată a vecinilor, trecând exact pe lângă vechiul drum public, actual înscris în cartea funciară", spune Florian Radu, avocatul Centrului Creştin Salem.

Centrul Creştin Salem intenţionează să construiască o sală de conferinţe vizat de expropriere. Planul clădirii a fost deja vizat de Ordinul Arhitecţilor, dar nu a obţinut acordul Primăriei. În cazul în care situaţia nu este rezolvată în favoarea lor, reprezentanţii centrului ameninţă cu un miting în faţa Primăriei şi cu acţiuni în justiţie.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri