Pubele subterane în Oradea

Data publicării:
deseuri

Noile incinte în care va fi colectat gunoiul vor fi amenajate în cursul acestui an și vor fi folosite în paralel cu țarcurile închise și containerele în formă de clopot. Fiind îngropate în pământ, vor avea mai multe avantaje, spun edii.

"Sunt protejate împotriva intemperiilor; nu se permite sub nici o formă sustragerea acestora. Având în vedere că deșeurile sunt introduse printr-o cuvă etanșă, nu se permite răspândirea mirosurilor în spațiile publice", explică Mircea Stejeran, șeful biroului Servicii Publice din Primăria Oradea.

"Sub aspect igienic, zic că ar fi mai avantajos."

"Eu cred că sunt avantaje, că și în țări civilizate deja s-au făcut și nu miroase, nu deranjează publicul."

Noile incinte pentru gunoi vor fi construite în zonele de blocuri din cartierele Rogerius, Ioșia și Nufărul, acolo unde spațiul ocupat de pubele trebuie diminuat.

"Suntem acum în faza de obținere a autorizație de construire a acestor incinte îngropate. Posibil construcția să înceapă undeva în două luni de zile și până în toamnă să fie funcționale", spune Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate.

De la adâncimea de aproape doi metri, deșeurile vor fi aduse la suprafață de utilajele firmei de salubritate. În acest an, din fondurile firmei de salubritate vor fi realizate 10 incinte în valoare de aproximativ 120 de mii de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri