Punte între lumi. Elevi din India au participat la un schimb de experienţă în Oradea

Data publicării:
elevi indieni

Mii de kilometri au parcurs mai mulţi elevi, tocmai din India până în Oradea, ca să afle cât mai multe despre cultura şi obiceiurile românilor. Timp de o săptămână, tinerii veniţi din New Delhi au fost oaspeţii şcolii "Oltea Doamna", în cadrul unui inedit schimb de experienţă. Oaspeţii au fost cazaţi la familiile elevilor orădeni care le vor întoarce vizita anul viitor.

"De la fereastra noastră" este proiectul desfăşurat de şcoala orădeană "Oltea Doamna" şi partenerul său, una dintre cele mai importante unităţi de învăţământ din New Delhi. În cadrul acestuia 15 elevi şi două profesoare din ţara asiatică s-au aflat timp de câteva zile în Oradea.

"În primul rând, mi-a plăcut disciplina cu care lucrează şi seriozitatea cu care fac orice lucru în amănunt. Sunt foarte deschişi, sunt foarte educaţi", a observat Mircea Mitran, directorul şcolii "Oltea Doamna" din Oradea.

Gazdele le-au pregătit elevilor străini mai multe activităţi, printre care excursii ori seminarii şi lecţii deschise.

"De la activităţi în şcoala noastră, cu vizite în oraş, vizite la Salina Turda, activităţile în şcoala noastră au fost diversificate. Au vrut să vadă o nuntă, am fost la Biserica cu Lună la o nuntă", povesteşte Mirela Tanc, coordonatorul proiectului.

Oaspeţii au fost încântaţi de ceea ce au găsit în ţara noastră. Ba mai mult, unii au învăţat câteva cuvinte în limba română.

"Sunt foarte fericit că sunt aici şi le mulţumesc familiilor care au fost de acord să ne găzduiască. Am învăţat câteva cuvinte în române, precum "La mulţi ani", noi spunem "Happy Birthday" în India şi "La mulţi ani" în România", spune Mehul Agarwal, elev din India.

Încântată de acest schimb de experienţă a fost şi Rashmi Kathuria, o profesoară de matematică premiată recent cu o diplomă internaţională pentru activitatea ei.

"Profesorii de aici sunt foarte pasionaţi de ceea ce fac, aşadar îi învaţă pe copii şi le împărtăşesc din cunoştinţele lor, noi facem la fel, aşa că, colaborarea cu Oltea Doamna este grozavă. Suntem foarte fericiţi şi mulţumiţi să fim în România."

Anul viitor, în luna noiembrie, mai mulţi elevi şi profesori de la şcoala "Oltea Doamna" vor fi, la rândul lor, oaspeţi în New Delhi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri