Rănită după ce a trecut peste o groapă acoperită necorespunzător, o tânără vrea să acționeze în instanță Compania de Apă Oradea

Data publicării:
cadere Moscovei

De o lună, de când au început lucrările de canalizare pe Strada Moscovei din Oradea, Oana Jankay face slalom printre mașini și gropile săpate de muncitori. Asta s-a întâmplat și în momentul producerii accidentului.

"Mașinile erau parcate chiar înspre bordură, moment în care, cu copilul în brațe, am venit... cu un picior am fost pe trotuar, iar cu celălalt picior am pășit pe această scândură care s-a întors și am căzut cu piciorul drept în groapă", povesteşte tânăra.

Primul gest a fost să își protejeze copilul, iar pentru asta s-a ales cu răni pentru care a primit trei zile de îngrijiri medicale. Situația putea să fie însă mult mai gravă, pentru că gropiile de canalizare au chiar și doi metri adâncime.

"De câte ori vin pe aici am emoții cu fetița, să nu cumva să calce, să se ridice vreo grindă sau să se împiedice. Eu zic că ar fi cazul să terminăm odată cu construcțiile astea la nesfârșit. Parcă am fi în zodia cârtiței."

"Nu sunt semnalizate foarte bine, iar în locurile în care sunt scânduri și nu plăci din acelea de tablă, unele dintre acestea nu sunt prinse între ele."

"Nu e iluminat așa cum trebuie, mai ales când merge cu copil mic... dar ar trebui să ia ceva măsuri."

Pentru că vrea ca această situaţie să nu se mai repete, Oana Jankay și-a scos un certificat medico-legal și va depune o reclamație:

"- Voi aștepta să se rezolve situația cât mai repede, pentru că în locul meu puteau fi și alții. Voi lua legătura cu un avocat și cred că voi fi sfătuită ce să fac mai departe. 

- V-ați gândit și la faptul că veți da în judecată firma sau primăria?
- Nu este exclus."

"Se poate adresa instanței civile în vedere obținerii de despăgubiri și a doua posibilitate ar fi formularea unei plângeri penale împotriva persoanelor care au săvârșit această faptă, în situația în care sunt întrunite condițiile unei infracțiuni", explică Marius Dehelean, avocat.

Oradea este în plin proces de refacere a sistemului de apă și canalizare, în cadrul unui proiect european în valoare de 3 milioane de euro. 13 kilometri de conducte de apă şi 15 kilometri de reţele de canalizare vor fi refăcute în cadrul acestui proiect al Companiei de Apă Oradea.

"Conform contractului, antreprenorul este direct responsabil de derularea lucrărilor. Contractul de lucrări prevede toate etapele necesare acestora în cele mai bune condiții. Aici putem vorbi de calitate, de siguranță și inclusiv de managementul traficul pietonal", susţine Renata Tripa, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea.

Explicații în fața instanței va trebui să dea și firma care execută lucrările.

"Noi am avut întotdeauna ca obiect și grija față de consumatorii și concetățenii noștri. Canalele și gropile pe care le-am făcut le-am protejat. Din păcate, de data asta a intervenit un factor exterior, zic eu. Ni s-a mai întâmplat că a mai dispărut din materialul lemnos, chiar și din tablele care le-am pus ca să acoperim aceste gropi de acces", a precizat Radu Bogdan, reprezentant al firmei care execută lucrările.

Reprezentanții firmei executante spun că de la sfârșitul săptămânii viitoare se va putea circula în condiții normale pe Strada Moscovei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri